» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Стефан Радев и кметовете на населени места в община Сливен участваха в открита приемна на Комисията за регулиране на съобщенията

10 March 2017 14:22,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 570
...

Изнесена приемна на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ се състоя в зала „Май“ на 10 март. В нея взеха участие кметът Стефан Радев, кметовете на населени места, секретарят на общината Валя Радева, граждани. Председателят на КРС д-р Веселин Божков запозна присъстващите с основната дейност на Комисията и отговори на конкретни въпроси.

„Целта на срещата е Вие да информирате за проблемите и поставите въпросите си, свързани с доставката на електронни и пощенски услуги, на най-високо ниво, за да може Комисията да окаже съдействие за разрешаването им, посочи кметът на Сливен.

Веселин Божков увери, че Комисията в едномесечен срок ще провери съответните жалби, свързани с използването на електронни съобщителни услуги /радио, телевизия, стационарни телефонни и мобилни услуги/ на територията на общината и областта. „Имаше изключителна активност. Повече от 50 души проявиха интерес към приемната. Подадени бяха над 20 молби от жалбоподатели. В част от жалбите има повече от три въпроса, така че има над 30 сигнала за нарушения”, посочи председателят на КРС. „Там където има нарушение ще се съставят актове и съответно наказателни постановления. Когато има възможност играем ролята и на медиатори, стига да се решат проблемите”, каза още Божков.

Доминиращи са сигналите за липса на покритие на мобилните оператори в селища в равнината част на общината. Според него е недопустимо мобилните оператори да обявяват покритие от 99.9 на сто, а само посочените тук села дават по голям процент на липса на сигнал. КРС са задължили операторите да публикуват карти с реалното си покритие, и да инвестират в подобряване на качеството на услугата и обхвата.

Поставен бе въпрос за роуминга, както и за автоматичното подновяване на договори за съответната услуга. Някои от кметовете изразиха опасения от закриване на пощенските станции. Ще бъдат проверени и сигнали за многократно увеличение на задълженията на потребителите, след намесата на фирми, които събират стари задължения. Кметове поискаха също така да получат достъп до замерванията, свързани с вредното влияние върху хората на клетки и антени, поставени в близост до жилища и обществени заведения.

За тази година от община Сливен са постъпили 5 жалби, които комисията е проверила. Някои са неоснователни, за други е наложила съответните санкции, каза още председателят на КРС.

10.03.2017 г.

Photos

......