Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивайло Енев, кандидат-депутат от ГЕРБ-Сливен: Доказали сме, че можем да работим за малките населени места

14 март 2017 15:16, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 7 години, брой четения: 2992
----

Ивайло Енев е под номер 10 в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Сливен. Женен, с две дъщери. Малката е на 5 години, а голямата е в 6-ти клас. Съпругата му е адвокат.

Завършил е история и география. Работил е като преподавател и училищен директор в Новозагорско. От 2013 г. е зам.-кмет на община Нова Загора. Отговаря за образованието, здравеопазването, спорта и младежките дейности.

Новозагорци го определят като ерудиран и комуникативен човек, който се отличава с лидерски качества и е обичан от гражданите. За него говорят, че винаги намира време за хората и решение на техните проблеми.

Обича да кара ски и е много щастлив, че в Котел наскоро бе изградена писта. Допадат му лова и риболова. На шега казва, че съпругата му е най-голeмият шаран, който някога е хващал. Активен пчелар e и се грижи за десетина кошера край село Любенец. "Зимата беше тежка и се надявам да са презимували успешно" - споделя Ивайло Енев.

За втори път е в листата с кандидат-депутати на ПП ГЕРБ. "Искам да оправдая доверието в мен, както и в политическите идеали, които изповядва партията. Виждам една амбициозна и смела, но в същото време реалистична политическа програма. Убеден съм, че ГЕРБ има ресурса да я реализира на национално ниво, за благото и просперитета на хората.

За мен депутатското място не е самоцел. Част от един екип съм и помагам за решаване на задачите" - добавя Ивайло Енев.

Като педагог е изключително доволен, че образованието е сред най-важните приоритети в програмата на ПП ГЕРБ. Смята, че сегашният стандарт е недостатъчен за финансиране на образователната система: "Хубавото на делегираните бюджети е, че директорите могат да оперират с финансовия ресурс, с който разполагат. Но обвързването само с броя на децата не е най-доброто решение. Трябва да има и допълнителни критерии, а финансирането да е за сметка на качеството. Разбира се, навсякъде децата са различни и това също трябва да се вземе под внимание. Образованието е и най-големият ресор в бюджета на всяка една община, който ангажира най-много хора и в същото време е дълготрайна инвестиция в бъдещето. Тъй като се занимавам и със здравеопазване, което е друг от приоритетите на ГЕРБ - важен проблем е лимитът към общинските болници. Те са поставени в изключително неравностойно положение спрямо по-големите лечебни заведения и в тази посока има какво да се направи. Здравеопазването трябва да бъде достъпно за всички, включително и в малките населени места".

За заместник-кмета на Нова Загора работата за селата не е чужда. Втората община в Сливенско вече 10 години се управлява от кмета Николай Грозев от ГЕРБ и резултатите са видими. А това е предпоставка за успех и на предстоящите избори за Народно събрание.

"Ще работим за просперитета на малките населени места от Сливенска област. В община Нова Загора те са 32 и ние вече сме доказали, че можем да работим за тази кауза. И през тази година много средства от капиталовата програма ще се инвестират именно в селата. Отделят се пари за поддръжка на инфраструктурата, за училищата и детските градини, за културния живот в читалищата. Вярвам, че това е правилната посока на работа, защото селата са тези, които съхраняват обичаите, традициите и всички онези моменти от 13-вековната ни история, заради които днес можем да се наречем българи" - категоричен е Ивайло Енев.

 

ПП ГЕРБ се явява с номер 11 в бюлетината на изборите.

Снимки

----------------