» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Постоянната комисия по заетост одобри Регионалната програма за заетост на област Сливен

03 April 2017 11:53,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 584
Снимка 1

На 03.04.2017 г. на свое заседание Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен, председателствано от областния управител Татяна Петкова, одобри Регионалната програма за заетост на област Сливен.

Регионалната програма е разработена въз основа на постъпилите 5 предложения: 4 от общините и една от Областна администрация Сливен. Предложенията са разгледани от назначена от областния управител комисия и оценени съгласно специална методология.

Регионалната програма за заетост на област Сливен предвижда разкриване на 35 работни места за срок от 6 месеца при 8-часово работно време за осъществяване на дейности по поддържане на обекти - държавна и общинска собственост, както и разкриване на 44 работни места за срок от 6 месеца при непълно /6-часово/ работно време за осъществяване на дейности по поддържане на обекти и площи – държавна и общинска собственост. Работните места се разкриват в 49 населени места в цялата област. Разпределението им е както следва: с работодател областен управител – 2 работни места за срок от 6 месеца при пълно работно време; с работодател Община Сливен - 32 работни места за срок от 6 месеца при пълно работно време; с работодател Община Нова Загора - 14 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа); с работодател Община Котел - 17 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа); с работодател Община Твърдица - 13 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа).

Средствата от държавния бюджет, заложени в регионалната програма, са 231 562 лв.

Photos

Снимка 2Снимка 3