Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 500 души регистрираха онлайн своите заявления за участие в приема в детските заведения в Сливен

03 април 2017 13:58,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 610

Регистрацията на заявления ще бъде до 10 април. На 12 април ще бъде обявено класирането на децата

 

Повече от 500 души успешно регистрираха онлайн своите заявления за участие в приема в детските заведения в Сливен, като още през почивните дни се забеляза голяма активност. В първите 10 минути от отварянето на системата бяха регистрирани над 40 заявления, а в неделя вечерта броят им достигна 382 за детски градини, 228 за детски ясли и 112 за детските градини с яслени групи.

Родители, които нямат възможност да регистрират своите заявления онлайн, могат да го направят на място в детската градина/ детската ясла, която искат да впишат като първо желание.

Напомняме на всички родители и настойници, подали своите заявления, че в срок до 9 април 2017 г. (неделя) включително могат да ги редактират /променят или допълват/ онлайн или на място в детското заведение. Нека всички да прегледат още веднъж своите заявления в този срок, за да бъдат сигурни, че са отбелязали всеки един критерий, по който те или детето им отговаря и че заявените от тях желания са точни. На 10 април 2017 г. модулът за регистрация на заявления ще бъде затворен, а на 12 април 2017 г. ще бъде обявено класирането. Постъпването на децата в детските градини и детските ясли ще се извърши съгласно графика за прием, който можете да намерите на специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg и на официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg

Важно е да се знае, че входящият номер, датата и часа на подаване на заявлението няма да бъдат от значение при класирането, с при равни условия децата ще се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система. Функцията за случаен избор пренарежда числата от 1 до броя на децата, които участват в класирането, като последните се нареждат във възходяща поредица по реда на входящите си номера и всяко получава случайното си число.

Съгласно приетата от Общинския съвет Наредба за прием в детските заведения на територията на общината, при записване на класираните деца, заявителят трябва да докаже със съответните документи посочените в заявлението критерии.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските градини и детските ясли, и определените от тях служители, както и към Ина Николова, старши експерт в дирекция „ОКВО“ в Община Сливен, тел. 044/611 320, мобилен 0879 599 244.

03.04.2017г.