Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира изпълнението на проект на Агенцията за социално подпомагане

05 април 2017 10:56,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 629
Снимка 1

В началото на месец февруари 2017 г. Агенция за социално подпомагане (АСП) стартира изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане“ по Оперативно програма „Развитие на човешките ресурси „2014-2020 г. финансиран съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с регистрационен номер BG05M9ОP001-3.006.

За постигане на целите на проекта АСП ще си сътрудничи с всички 265 общини. В рамките на дейностите вече са наети 56 областни координатора в подкрепа на политиката по деинституционализация за деца и възрастни. Предстои обособяване на 28 областни мобилни екипи за индивидуална работа на място с уязвими групи в трудно достъпни места, наемане на 10 експерти по социална работа с денонощен режим на работа ситуирани към две пилотни дирекции „Социално подпомагане“ - София и Бургас, които ще реализират нов модел за закрила на деца и възрастни в специфични кризистни ситуации. Ще бъдат изготвени проучвания и последващи анализи в сферата на социалното включване за подкрепа на общинските стратегии за развитие на социалните услуги, като така ще се оцени ефективността и ефикасността на областните стратегии за развитие на социалните услуги.

Целите и очакваните резултати след приключване на проекта са да се подобри качеството на работа на АСП и подкрепящите администрации. Дейностите ще допринесат за по-добра политика в сферата на социалните услуги и ще стимулират развитието на персонала работещ в социалната сфера. Проектът трябва да бъде изпълнен до края на 2019 г..

Областното координиращо звено за Област Сливен по Проекта се представлява от двама областни координатори – Пламен Петров и Гинка Георгиева.