Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Споделяне на добри практики в РУО - Сливен

08 април 2017 15:52, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 7 години, брой четения: 2588
Споделяне на добри практики

От 4 до 6 април 2017 г. в РУО – Сливен се проведе кръгла маса на тема „Споделяне на добри практики от прилагането на проектно-базираното обучение в училище“.

Нашето училище беше представено от Йорданка Стефанова – класен ръководител на 1“д“ клас, която представи своята работа на тема: „Ситуационно обучение в 1 клас” и Мери Божкова – възпитател в начален курс, която представи проектно-базиран урок в първи клас по проект „Твоят час” (Занимания по интереси).

Темата на урока беше: "Изработване на мартеници от прежда".

Целта на урока е децата да изработят мартенички по определена технология (намотаване на конец около дадена основа), и да приложат наученото при други изделия. За осъществяване на целта и спазвайки етапите на проектно-базирания урок, децата се разделят на групи, като всяка група има поставена конкретна задача за решаване. Първата група научиха легендата за мартеницата и я разказаха на останалите деца от клуба "Весели сръчковци". Втората група оформи и подреди работните места. Третата група наряза бели и червени конци, които осука. Четвъртата група, заедно с първата и втората намотаха по едно бяло и червено кръгче от картонена ролка. След това сглобиха самата мартеница. В края на часа всяка група сподели каква работа е свършила, като по този начин се затвърдяват придобитите знания и умения. За последния етап, децата направиха изложба и оцениха изработените мартеници. За да видят къде другаде могат да приложат тази техника им показах мостри на моливче, гривничка и лъжичка.

Снимки

Споделяне на добри практикиСподеляне на добри практикиСподеляне на добри практикиСподеляне на добри практикиСподеляне на добри практики