» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пепа Чиликова откри конкурса за млади изпълнители на поп и рок музика „Цветен камертон” 2017

08 April 2017 21:02,
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 770
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова откри националния конкурс за млади изпълнители на поп и рок музика „Цветен камертон” 2017.

В 14-то издание участват 107 певци от цялата страна от 7 до 16 годишна възраст, които се състезават в четири възрастови групи. От създаването си конкурсът се осъществява под патронажа на кмета на община Сливен!

Жури на тазгодишното издание са певиците Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, както и преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен. Детското жури е в състав: Ива, Елена, Венелина, Анна, Стефани, Слав – хористи в детския хор „Дружна песен“.

Пепа Чиликова, от свое име и от името на кмета на община Сливен Стефан Радев, приветства с „добре дошли” и благодари на участниците в конкурса. „За нас като организатори Вашето участие е изключителна чест. Надявам се тази сцена да бъде само първа стъпка за всички талантливи деца, които участват в днешния Камертон. Благодаря на журито, че прие да бъде с нас в тези празнични дни и да се нагърби с нелеката задача да определи най-талантливите!”, посочи заместник-кметът на Сливен. Чиликова поздравя всички именници в залата. Тя пожела късмет на участниците, а на публиката изключително положителни емоции.

Отличеният с големия приз Гран При ще получи статуетка, грамота и парична награда от 300 лева. За всяка възрастова група ще бъдат присъдени малък приз за първенеца, грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както поощрителни и индивидуални награди на организации и партньори. Всеки певец ще получи сертификат за участие.

Учредители и организатори на фестивала са община Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс и Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб Сливен, с ръководител Елена Пеева. Партньори на тазгодишното издание са Регионалният исторически музей в Сливен, магазин за мебели и декорация „Аргос“ и с финансовата подкрепа на Общинския съвет.

08.04.2017

 

 

Photos

......