Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" отбелязаха Деня на гората

10 април 2017 08:15, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 7 години, брой четения: 3079
Седмица на гората

Когато стигнахме до чудно изрисувания параклис в местността Тодорово аязмо, един слънчев лъч колебливо огря брега на дола. Горските служители ни посрещнаха с топлина и радост. Поздравихме ги по случай професионалния им празник и Седмицата на гората.

Ние, учениците от клуб „Екология” от проекта „Твоят час”, с ръководител Красимира Димова, с нескрито любопитство и нетърпение се включихме в залесяването на оформените тераси и на детската площадка. Георги, Кристиян, Данаил и Николай от 11а клас в надпревара копаеха дупки за туя, бяла акация и декоративни храсти. В съревнованието се включи и Цветан от 11б клас. Синтия, Зоя, Нели, Биляна, Гюлбен, Мария, Моника и Десислава с охота трамбоваха около фиданките и носеха вода от долния край на дола. Инженер Димо Димов - директор на Сливенското горско стопанство, и неговите специалисти лесничеи напътстваха младите еколози в залесителните практики. От очите им искреше радост и надежда за новата млада смяна, за българите, обичащи родния Балкан и милеещи за него.

Със зачервени бузи и грейнали очи, с усмивка и удовлетворение ние, участниците в клуб „Екология”, се завърнахме в училище.

Снимки

Седмица на горатаСедмица на горатаСедмица на гората