Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спортното училище започна новата учебна година

01 септември 2015 15:24, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 8 години, брой четения: 1194
Спортното училище започна новата учебна година

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. Тържествен строй прие знамето на учебното заведение. Гост на празника беше и кметът Кольо Милев, който поздрави учениците. „Много нови победи и завоювани медали, които да радват вас самите, треньорите и тези, които ви подкрепят”, пожела той. По думите му, учебното заведение е средище за подготовка на шампиони и община Сливен ще продължи да съдейства децата да получат качествена подготовка.

В училището учат 290 ученици, а за първа година има прием на три паралелки – 6, 7 и 8 клас по седем вида спорт. Децата тренират – акробатика, лека атлетика, футбол, борба, вдигане на тежести, джудо и самбо.

„За пръв път прага на училището днес прекрачиха 66 млади спортисти, които ще развиват уменията си тук и надявам се ще дадат нови поводи за гордост на педагогическия и треньорския колективи, посочи в приветствието си Наташа Иванова – директор на СУ „Димитър Рохов”.

Сред гостите на церемонията по откриването на учебната година бяха Станка Златева - носителка на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, областният управител Димитър Сяров, Бисерка Михалева - началник на РИО Сливен, Ради Добрев – председател на училищното настоятелство и др.

Снимки

Спортното училище започна новата учебна година