» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен беше домакин на регионална среща за Иновационната стратегия за интелигентна специализация

26 April 2017 16:33,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 578
Снимка 1

На 26.04.2017 г. областният управител на Сливен Татяна Петкова беше домакин на регионална среща във връзка с изпълнението на дейностите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация (2014-2020) /ИСИС/. Гости бяха проф. Веска Шошева - областен управител на Стара Загора, и Диана Динкова - заместник областен управител на Ямбол.

Експерти от Министерство на икономиката и Министерство на образованието и науката представиха напредъка по изпълнението на ИСИС, насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в ИСИС и свързаната с тях научна инфраструктура и обновената Стратегията за научни изследвания с обхват до 2030 г. Бяха представени и резултатите от проведените и предстоящите конкурсни процедури по оперативните програми на Министерство на икономиката – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, и на Министерство на образованието и науката – ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, които са финансовите инструменти за реализация на ИСИС. На срещата бяха представени и възможностите на Програма „Хоризонт 2020” за регионалните власти и за бизнеса у нас.

Беше проведена дискусия с оглед актуализация на приоритетните тематични области на ИСИС по региони и прецизиране на регионалната интелигентна специализация.

Информация по темите – в прикачените презентации.

Photos

Снимка 2

Files

Хоризонт 2020 [987KB]

Portable Document Format File