Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Славка Калчева ще пее в Кермен на 5 май. На 6-ти е 13-ят фолклорен събор

04 май 2017 12:55,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 649
...

13-ят фолклорен събор Кермен 2017 г. ще се проведе на 6 май - събота. Официалното откриване е от 10 часа. Това съобщи кметът Живко Жечев. Той благодари на ръководството на Общината, че помага за популяризиране и запазване на фолклорните традиции. Съборът се провежда на всеки две години.

Над 15 колективи и индивидуални изпълнители за автентичен фолклор и обичаи от Сливенско са подали заявки за участие в него. В програмите си участниците могат да включат музикално-песенни и инструментални изпълнения, обреди, обичаи, разказване на приказки, анекдоти, детски и младежки игри, представяне на традиционни занаяти. В рамките на събора се провеждат два конкурса - за надсвирване за наградата на Досьо Милков и за надиграване за наградата на името на Динко Орсов.

Всички изпълнители получават диплом за участие, а на класиралите се на първо, второ и трето място в различните възрастови групи ще има парични награди.

Участниците в събора ще бъдат оценявани от жури в състав: председател доц. д-р Владимир Демирев от Регионалния исторически музей в Сливен, членове Станка Иванова- хореограф и Иван Стоянов - музикант.

Живко Жечев съобщи, че на 5 май от 18 часа ще се проведе концерт с участието на Ансамбъла а народни песни и танци - Сливен и народната певица Славка Калчева.

Проявата се организира от Община Сливен, кметството в Кермен и читалище „Пробуда – 1906“, и е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”.

Програмата за целия месец може да видите тук:

http://www.sliven.bg/doc/kultura/Kulturna_programa_05_2017.pdf

4.05.2017 г.