Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Татяна Петкова откри Кръгла маса с международно участие

09 май 2017 14:39,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 615
Снимка 1

На 09.05.2016 г. областният управител Татяна Петкова откри Кръгла маса с международно участие на тема: „Книги, деца и тийнейджъри: четенето между разума и емоциите”.

Мероприятието е част от XIX Национален фестивал на детската книга. Целта на форума е да се анализира четенето като съзнателен процес и факторите, които оказват влияние днес за превръщане на децата и тийнейджърите в активни читатели, както и да се направи преглед на актуалното състояние на националните политики в контекста на тези фактори. Акцентът е върху някои успешни иновативни практики и дейности за повишаване на мотивацията им за четене.

Областният управител поздрави д-р Росица Петрова – директор на РБ „Сава Доброплодни“, за високото качеството на дейността на библиотеката, както и за това, че поддържа и развива превърналия се в емблема и единствен в България Национален фестивал на детската книга.

„Традиция е всяка година, в рамките на Националния фестивал на детската книга, да се провеждат научни форуми с участието на утвърдени творци, литературни критици, издатели, научни работници, преподаватели, библиотечни специалисти от страната и чужбина, посветени на проблемите на детската книга и детското четене. Едно от най-големите постижения на тези форуми е актуалността на темите, които се разискват“, каза Татяна Петкова и пожела успех на форума. Тя увери присъстващите, че винаги ще подкрепя инициативи, свързани с образованието и развитието на децата – приоритет, който е нейна лична кауза.

В двата дена на научния форум с доклади се включват 15 участници от България, Сърбия, Турция, Унгария, Холандия и Русия, които вече са отпечатани в двуезичен сборник на български и английски език.

Снимки

Снимка 2