» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител приветства децата от Международния детски фолклорен танцов фестивал

17 May 2017 12:41,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 701
Снимка 1

На 17.05.2017 г. областният управител Чавдар Божурски посрещна представители на страните-участнички в 21-я Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” и техния символичен домакин от танцов състав „Веселие“ при Средно училище „Хаджи Мина Пашов” - Сливен. Тук бяха още Костадин Славов - директор на училището, и Атанас Атанасов - ръководител на фолклорния състав.

Божурски приветства с добре дошли децата и техните ръководители. Той се обърна към гостите с думите: „През тези три дни Сливен се превръща в място за среща на фолклорни традиции от различни държави. А те се представят от най-добрите посланици, които имат нациите – децата. Смятам, че фолклорът е най-добрият начин за изразяване на идентичността, културата и традициите на един народ или етнос. Това е и начинът да опознаеш, разбереш и приемеш другите,“ каза той и пожела успешни изяви на танцовите състави. Те са от Монголия, Полша, Сърбия, Украйна и България.

Ръководителите представиха накратко своите състави. Чуждестранните гости благодариха за оказаната им чест да бъдат приети от областния управител и изразиха удовлетворението си от добрата организация на фестивала.

Последва размяна на символични подаръци и снимки.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7