» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен е домакин на Национална среща по отбранително-мобилизационна подготовка

17 May 2017 16:13,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 813
Снимка 1

На 17.05.2017 г. заместник областният управител Камен Костов присъства на откриването на ежегодната работна среща по отбранително-мобилизационна подготовка /ОМП/, чийто домакин е град Сливен.

Темата на тазгодишния тридневен форум е „Измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и развитието на системата за ОМП“. Участници са представители на всички области в страната, както и големите общини, а организатор е Министерство на отбраната /МО/.

Заместник областният управител Костов приветства участниците от името на областния управител. Той пожела на присъстващите конструктивни предложения и решения с оглед на все по-усложнената международна среда и увеличаващите се рискове пред националната сигурност.

Срещата откри Иван Карабашев - началник-отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка и държавен военновременен план“ в МО, с лекция на тема относно новостите в Закона за отбраната и въоръжените сили и произтичащата от това необходимост от актуализиране на подзаконовите нормативни документи. Представени бяха и основните положения за развитието на системата за ОМП, за да се изпълнят изискванията на закона. В тази връзка особен акцент се поставя върху изработването на ново постановление, регламентиращо дейностите и задачите по ОМП и условията и реда за тяхното осъществяване.

Форумът продължава утре, когато участие има началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5