» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 24-ти МАЙ

23 May 2017 17:00,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 872
Снимка 1

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура! 24 май е най-съкровеният, най-духовният, най-обединяващ и сплотяващ всички българи празник!

Нека на този ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието. Това са хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, тези, които възпитават поколенията.

Скъпи ученици, обичайте и пазете родния български език – той е прозорец към света. Пожелавам Ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще!

Поздравявам всички Вас – учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, като Ви пожелавам крепко здраве, творческо вдъхновение и нескончаема енергия и всеотдайност!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ЧАВДАР БОЖУРСКИ

Областен управител на област Сливен