» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Карнавал „Машината на времето” се проведе за първи път в Сливен

20 May 2017 21:28, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 7 years ago, number of readings: 973
---

Антони Андонов и Ясен Стоянов от сдружение „Хайдути” спечелиха голямата награда за автентични костюми на карнавала „Машината на времето”, който се проведе за първи път в Сливен. Те бяха облечени с хайдушки автентични носии и въоръжени с истински пушки и ножове отпреди 150 години. Поощрителна награда в същата категория получи Мартина Георгиева. В категория за най-оригинални костюми победители са Ростислав Русев, Ясен Стоянов и Мария-Магдалена Велчева. Най-малкият участник също бе отличен – Далия Георгиева, която е на 4 години.

 

В проявата се включиха участници с облекла, илюстриращи различни исторически периоди – български народни носии, тракийски и византийски облекла, дрехи от 20 век, опълченски униформи и др.

 

Карнавалът стартира от Стария бряст. Участниците дефилираха по главната улица, а връчването на наградите се състоя на площада пред НТС

Карнавалът е част от програмата на Майските дни на културата „Сливенски огньове” на Община Сливен и се проведе по повод инициативата „Нощ на музеите".

 

Наградите бяха връчени от председателя на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кмета Стоян Марков.

Photos

---------