Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕСЕ ЗА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК НОСИ НАГРАДИ НА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

26 май 2017 14:41,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 6 години, брой четения: 3319
Мария Радева

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, приключи конкурса по превенции на наркоманиите, организиран от община Благоевград. За оригиналната си интерпретация на темата „Човекът – свободен и независим” зрелостничката от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” Мария Радева се класира на второ място. Наградата е луксозно издание на албума ”Траките” от поредицата „Родина” на столично издателство. С грамоти за участието на Мария са удостоени и нейната ръководителка Дочка Петрова, старши учител по български език и литература и гимназията.

През годините в любимото училище момичето, което само преди ден заедно със своите съученици дефилира по главната градска улица и отпразнува своя абитурентски бал, се класира на много призови места и получи много награди от различни олимпиади, състезания и конкурси. Най-много номинации отнесе тя и на тържеството на випуска в зала „Сливен”. Желаем на Мария Радева нови творчески постижения и отличен успех във висшето учебно заведение, в което е избрала да продължи образованието си. Очакваме момичетата и момчетата, които в тези дни ще изберат в следващите години да се посветят на хуманитарните и обществените науки , да следват нейния пример.

На водещата снимка - Мария Радева в народна носия.Тя и нейните съученици избраха тази премяна за една от многото свои абитуриентски фотосесии, за да подчертаят уважението си към родното.

Снимки

Мария Радеваграмотаграмотаграмотанаградатаплакат