» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЕСЕ ЗА СВОБОДНИЯ ЧОВЕК НОСИ НАГРАДИ НА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ”

26 May 2017 14:41,
Emission of: Humanitarian School 6 years ago, number of readings: 3361
Мария Радева

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, приключи конкурса по превенции на наркоманиите, организиран от община Благоевград. За оригиналната си интерпретация на темата „Човекът – свободен и независим” зрелостничката от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” Мария Радева се класира на второ място. Наградата е луксозно издание на албума ”Траките” от поредицата „Родина” на столично издателство. С грамоти за участието на Мария са удостоени и нейната ръководителка Дочка Петрова, старши учител по български език и литература и гимназията.

През годините в любимото училище момичето, което само преди ден заедно със своите съученици дефилира по главната градска улица и отпразнува своя абитурентски бал, се класира на много призови места и получи много награди от различни олимпиади, състезания и конкурси. Най-много номинации отнесе тя и на тържеството на випуска в зала „Сливен”. Желаем на Мария Радева нови творчески постижения и отличен успех във висшето учебно заведение, в което е избрала да продължи образованието си. Очакваме момичетата и момчетата, които в тези дни ще изберат в следващите години да се посветят на хуманитарните и обществените науки , да следват нейния пример.

На водещата снимка - Мария Радева в народна носия.Тя и нейните съученици избраха тази премяна за една от многото свои абитуриентски фотосесии, за да подчертаят уважението си към родното.

Photos

Мария Радеваграмотаграмотаграмотанаградатаплакат