Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Без нови центрове за бежанци или увеличаване капацитета на този в с. Баня, стана ясно на среща при областния управител

29 май 2017 16:14,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 655
Снимка 1

Във връзка с проекта на Решение на Министерски съвет за определяне на зони за движение на бежанци съгласно Закона за убежището и бежанците /ЗУБ/ и породилото се безпокойство сред населението, днес при областния управител Чавдар Божурски се проведе работна среща с участието на директора на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов и директора на Регистрационно-приемателен център - с. Баня Димитър Захариев.

Проектът на решение има за цел да бъдат определени зони за движение в районите на отделните териториални поделения на ДАБ около регистрационно-приемателните центрове, като по този начин се подобри административния контрол по време на производството за предоставяне на международна защита.

По време на днешната среща беше категорично подчертано, че няма да има разкриване на нови центрове на територията на областта, нито ще се увеличава капацитета на сега съществуващия център в с. Баня, който е 80 души. Набелязват се и мерки, така че в максимално кратък срок лицата, търсещи убежище, да преминават през процедура за проучване и получаване на статут.

Движение на лицата, настанени в с. Баня, ще се осъществява само на територията на област Сливен и то в определен часови диапазон. При неспазване на тези ограничения, лицата ще бъдат санкционирани чрез настаняване в центрове от затворен тип до приключване на производството по ЗУБ.

На днешната среща при областния управител беше дискутирано взаимодействието между институциите на регионално ниво за недопускане на напрежение сред населението.