Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет допълни Наредбата за общинските пътища и правилника за дейността на предприятието „Градска мобилност”

30 май 2017 16:09,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 663
...

Общинският съвет /ОбС/ прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за общинските пътища в община Сливен и Правилник за допълнение на Правилника за устройството и дейността на общинското предприятие „Градска мобилност”, гласува общо 43 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това стана на редовното заседание, което се проведе на 30 май в заседателната зала на общинската администрация.

На заседанието на ОбС присъстваха кметът Стефан Радев и неговите заместници, секретарят на общината Валя Радева, кметове на населени места, журналисти и представители на неправителствени организации.

Клетва, да защитава интересите на сливенските граждани, положи новият общински съветник Станимир Савов. Той заема мястото на Кольо Милев, избран за народен представител в 44-то Народното събрание.

Кметът на Сливен Стефан Радев оттегли внесеното от него предложение за съдебните спогодби по образувани търговски дела пред Окръжен съд, направено от Бул-гейт. Радев посочи, че ще внесе предложението на следващата сесия. Така ще има повече време за юридически експертизи, което дава възможност на съветниците да вземат по-информирано решение.

Общинският съвет даде съгласие администрацията да кандидатства по европейски проекти, упълномощи кмета да подпише ”Запис на заповед”, като обезпечение на 1 процент авансово плащане по проект за интегрирания градски транспорт, прие промени в бюджета на общината за 2017 година.

Съветниците гласуваха финансовите отчети и показатели на общинските дружества. Направиха промяна в състава на постоянните комисии, избраха художникът Александър Дойчинов за член на комисията по символика към общинския съвет. Сесията упълномощи представител на община Сливен в общото събрание на „Общинска банка” АД, София, както и представител на общината в заседание на общото събрание на Асоциацията на ВиК, на обособена територия, обслужвана от „ВиК Сливен” ООД.

Определени бяха цени за таксиметров превоз на пътници, брой таксиметровите автомобили и условия и ред за тяхното разпределение на територията на общината и други.

Протоколите от заседанията на Общинския съвет ще бъдат поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/ и гражданите ще могат да се информират, както за взетите вече решения, така и за вота на всеки един от съветниците.

30.05.2017г.