» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен отбеляза Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

02 June 2017 13:39,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 600
Снимка 1

Днес гражданите на Сливен отбелязаха Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с общоградско поклонение.

Да поднесат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци на централния площад бяха областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-председателят на Общински съвет Кирчо Димитров, заместник-кметовете на Община Сливен Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева. Беше положен венец от името на народния представител Десислава Танева. Цветя поднесоха учениците от сливенските училища, представители на партии и организации, много граждани. Точно в 12.00 часа градът беше огласен от вой на сирени, а сливенци сведоха глава в знак на почит към загиналите за свободата ни.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества ежегодно в България на 2 юни. Официално се отбелязва от 1901 г. Тази година се навършват 141 години от гибелта на Ботев и неговата чета.

Общоградското поклонение беше организирано от Община Сливен.

Photos

Снимка 2Снимка 3