» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Над 200 лекоатлети от България ще участват във финали от „Ученически игри“ в Сливен на 3 и 4 юни

02 June 2017 16:11,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 594
...

Републиканските финали по лека атлетика на „Ученически игри 2016/2017“ в групите на 8-10 клас, момичета и момчета, ще се проведат в Сливен на 3 и 4 юни. В тях ще участват най-добрите училищни отбори по лека атлетика, победителите от всяка една от 4-те зони в България. Проявата се организира от Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи“, Министерството на образованието и Областен клуб „Спорт в училище-Сливен“.

 

Заявки са подали около 200 състезатели от 20 отбора от страната. Игрите ще бъдат официално открити в 9 ч. на 3 юни на стадион „Хаджи Димитър“, с първите стартове на 100 м гл. бягане. Останалите дисциплини, в който ще се състезават атлетите, са скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и 1500 метра.

 

Сливен ще бъде представен от ПМГ "Добри Чинтулов". Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания за развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

 

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

 

Отборът по лека атлетика за девойки – 8-10 клас на ППМГ „Добри Чинтулов” е миналогодишен републикански шампион от надпреварата на Ученическите игри и спечели правото да вземе участие на Световното първенство във френския град Нанси от 24-ти до 30-ти юни.

 

За предстоящото участие Сливенска община осигури на отбора 2500 лв.

 

01.06. 2017 г.