» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител председателства първото общо събрание на Асоциацията по ВиК

03 June 2010 13:32,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1091
снимка

На 3 юни 2010 г. /четвъртък/ от 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация – Сливен се състоя първото общо събрание на Асоциацията по ВиК.

На първото общо събрание присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, Директора на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" г-жа Гергана Джамбазова, кметовете на четирите общини от Областа и упълномощени от тях лица, както и управителя на „ВиК” ООД Сливен инж. Никола Терзиев.

Председател на Общото събрание на Асоциацията по ВиК е Областният управител в качеството си на представител на държавата.

Представител на общината в Общото събрание на асоциацията по ВиК е кметът на общината, а при невъзможност той да участва, общинският съвет определя друг представител.

Асоциацията по ВиК е особен вид юридическо лице, което възниква по силата на закона.

Общото събрание на Асоциацията по ВиК ще осъществява своята дейност на редовни и извънредни заседания.

Редовните заседания ще се провеждат най – малко два пъти в годината.

Извънредните заседания ще се провеждат по предложение на председателя.

Заседанието ще е редовно, ако на него присъстват представителите на държавата и общините, които притежават не по-малко от две трети от всички гласове.

Според закона, когато в съответната асоциация по В и К участва държавата и повече от една община, държавата има право на 35 на сто от гласовете, а всички общини разпределят помежду си 65 на сто от гласовете, пропорционално на броя на населението им.

На проведеното първо общо събрание с единодушие бе прието решение за разпределяне на гласовете на общините в рамките на тяхната квота, показано в диаграмата от прикачения файл. Разпределението е съобразено с броя на населението на всяка една община, съгласно решение № РД-02-14-2234 / 22.12.2009 г. на министъра на регионалното развитие и благоустройството, обнародвано в «Държавен вестник» бр. 7 /26.01.2010 г.

Photos

снимка

Files

съотношение [62.0KB]

Microsoft Word Document