» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Димитринка Петкова участва в конференция за деинституционализацията на деца

23 June 2017 13:33,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 615
Снимка 1

На 23.06.2017 г. заместник областният управител Димитринка Петкова участва в Национална конференция „Кураж, почтеност и професионализъм в турбулентни времена“ в София. Тя беше организирана от „Надежда и домове за децата – клон България“ и беше посветена на стабилните и устойчиви модели в сферата на деинституционализацията на деца от 0-3 г.

Конференцията беше разделена на три основни панела. В рамките на два от панелите беше представен опитът, развитието и успешните методи, които координаторите на организацията от Южна и Северна България използват, за да създадат устойчива и благоприятна среда, въпреки променливите политически времена. Третият панел беше отреден на децата. Те на практика демонстрираха какво означава истинско детско участие.

От 2011 г., „Надежда и домове за децата – клон България“ активно се занимава с процеса по деинституционализация на деца от 0-3 г. в България. Мисията на организацията е да бъде катализатор за премахване на институционалната грижа за деца чрез: провеждането на активна политика по превенция на изоставянето и недопускане настаняването на бебета в специализирани институции, чрез оказването на подкрепа на биологични семейства при реинтеграция на деца от институции и чрез прилагането на системен подход при семейните политики, с цел гарантиране на устойчивост на резултатите.