Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

138 години от създаването на Министерство на вътрешните работи отбеляза ОД на МВР - Сливен

04 юли 2017 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 7 години, брой четения: 671
Снимка 1

На 04.07.2017 г. Областната дирекция на МВР – Сливен отбеляза 138 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Празникът започна с тържествената церемония, която се състоя на площад „Хаджи Димитър”.

Сред официалните гости бяха областният управител Чавдар Божурски, народни представители от Сливенски избирателен район, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев, кметът на община Нова Загора Николай Грозев, ръководствата на ТД на ДАНС, Военна полиция, държавни институции и организации, съд и прокуратура, Център за подготовка на специалисти и др.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий поднесе приветствие към полицейските служители. Церемонията продължи с поднасяне на венци и цветя на признателност към загиналите за свободата на България на паметника на Хаджи Димитър. Специализираното тактическо звено за бързи действия към ОД на МВР – Сливен демонстрира задържане на извършител на въоръжен грабеж с прилагане на специални тактически способи.

По-късно в залата на ДНА се проведе тържествено събрание на служителите на ОД на МВР - Сливен. На него приветствие отправи областният управител Чавдар Божурски. „С труд и упоритост Вие продължавате да преследвате и постигате поставените цели: криминогенната обстановка в област Сливен е овладяна, разкриваемостта на престъпленията е на много високо ниво, а опазването на обществения ред е под контрол. Постигате тези високи резултати въпреки проблемите от материално-техническо и кадрово естество“, каза той и допълни: „За високите резултати са допринесли поколения служители на МВР и съм убеден, че добрите традиции ще бъдат затвърдени. Обществото вярва във Вас. Бъдете живи и здрави, трупайте знания и опит и работете все така професионално!“, завърши Божурски.

По време на тържественото събрание бяха връчени наградите „Полицай на месеца” и „Полицай на 2016 година”, както и купите и медалите на победителите в спортния турнир по футбол и тенис на маса. С приза „Полицай на 2016 г.“ беше отличен Пламен Кънчев Николчев от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7