» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

138 години от създаването на Министерство на вътрешните работи отбеляза ОД на МВР - Сливен

04 July 2017 14:18,
Emission of: District Sliven 7 years ago, number of readings: 672
Снимка 1

На 04.07.2017 г. Областната дирекция на МВР – Сливен отбеляза 138 години от създаването на Министерство на вътрешните работи. Празникът започна с тържествената церемония, която се състоя на площад „Хаджи Димитър”.

Сред официалните гости бяха областният управител Чавдар Божурски, народни представители от Сливенски избирателен район, заместник-кметът на община Сливен Румен Иванов, председателят на Общински съвет Сливен Димитър Митев, кметът на община Нова Загора Николай Грозев, ръководствата на ТД на ДАНС, Военна полиция, държавни институции и организации, съд и прокуратура, Център за подготовка на специалисти и др.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий поднесе приветствие към полицейските служители. Церемонията продължи с поднасяне на венци и цветя на признателност към загиналите за свободата на България на паметника на Хаджи Димитър. Специализираното тактическо звено за бързи действия към ОД на МВР – Сливен демонстрира задържане на извършител на въоръжен грабеж с прилагане на специални тактически способи.

По-късно в залата на ДНА се проведе тържествено събрание на служителите на ОД на МВР - Сливен. На него приветствие отправи областният управител Чавдар Божурски. „С труд и упоритост Вие продължавате да преследвате и постигате поставените цели: криминогенната обстановка в област Сливен е овладяна, разкриваемостта на престъпленията е на много високо ниво, а опазването на обществения ред е под контрол. Постигате тези високи резултати въпреки проблемите от материално-техническо и кадрово естество“, каза той и допълни: „За високите резултати са допринесли поколения служители на МВР и съм убеден, че добрите традиции ще бъдат затвърдени. Обществото вярва във Вас. Бъдете живи и здрави, трупайте знания и опит и работете все така професионално!“, завърши Божурски.

По време на тържественото събрание бяха връчени наградите „Полицай на месеца” и „Полицай на 2016 година”, както и купите и медалите на победителите в спортния турнир по футбол и тенис на маса. С приза „Полицай на 2016 г.“ беше отличен Пламен Кънчев Николчев от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7