Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трети месец успешно работи електронната система за прием на ученици в Сливен

13 юли 2017 11:07,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 618

Новата електронната система за прием на деца в детските ясли, детските градини и в първи клас на територията на Община Сливен, работи успешно вече трети месец. Системата за прием в детските градини и ясли стартира на 1 април 2017 г. За изминалите три месеца 774 активни заявления участваха в класиранията за детски градини, 88 за яслени групи в детските градини и 291 за детски ясли. Общо 640 заявления са класирани за детски градини, 14 за яслени групи в детски градини и 64 за детски ясли. Важно за родителите е да знаят, че системата позволява децата, които вече са записани в дадено детско заведение, да участват отново в следващи класирания.

Съгласно графика за прием, класиранията в детските заведения на територията на Община Сливен се извършват ежемесечно. Повече информация, родителите могат да намерят в специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg/ .

На 22 май 2017 г. беше активиран сайтът за електронен прием на учениците в 1 клас за учебната 2017/2018 г., а модулът за регистрация на заявления – на 26 май. Общо 1335 активни заявления участваха в трите класирания, като всички ученици, които кандидатстваха, са приети. На 27 юни беше публикувано и третото класиране на учениците в 1 клас за учебната 2017/2018 г.

След приключване и на третото класиране беше установено, че в някои училища на територията на Община Сливен има свободни места. Затова ще бъде извършено и още едно допълнително класиране, информация за което ще бъде публикувана своевременно в раздел "Новини" на специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg:3443/index .

13.07.2017г.