» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Общината сключва договор за изграждане на кръговото кръстовище на „Розова градина“ до края на август

03 August 2017 17:06,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 692
...

„Приключи процедурата по избор на изпълнител за изграждане на кръговото кръстовище на Розова градина. Няма обжалване и до 30 август Общината трябва да сключи договор с класиралия се на първо място участник“, съобщи зам.-кметът по финансите Румен Иванов.

След сключването на договора изпълнителят трябва да представи проект за одобрение и да се пристъпи към строителството на кръстовището. Победителят е спечелил обществената поръчка с оферта на стойност 1 425 750 лв., или 1 710 000 с ДДС.

За идейния проект на Розова градина правителството отпусна целево 3 млн. лв.

„По закон останалите средства трябва да се възстановят на държавата, но ние ще направим стъпки разликата да ни бъде предоставена за други обекти. Надявам се министър-председателят и финансовото министерството да са благосклонни към Сливен”, посочи Иванов.

Срокът за изграждането на обекта е 180 дни. Това ще създаде известна промяна в движението, но ще бъде направена съответната организация, за да няма сериозни затруднение в предвижването на гражданите. Все пак това е сериозен инфраструктурен проект, чиято реализация ще реши един много сериозен проблем за града“, увери зам.-кметът. Когато започне строителството, обществеността ще бъде уведомена.

03.08.2017г.

 

Photos

...