» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

От днес се приемат документи за издаване на талони за преференциално паркиране за Синята зона в Сливен

14 August 2017 10:58, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 814
---

От днес – 14 август, започна приемът на документи за издаване на талони за преференциално паркиране. Документите се подават в Информационния център в сградата на Общината - източен вход. До края на август гишетата, ангажирани с документите, ще работят с удължено работно време - до 19 часа. Служител на „Градска мобилност“ дава консултации на място. Гражданите могат да се обаждат за въпроси и разяснения на тел. 044/ 66 30 96, на цената на един градски разговор.

 

Ще бъдат издавани стикери за локално платено паркиране по постоянен адрес в обхвата на зоната; служебен абонамент за точно определено място; абонамент с карта за паркиране в цялата синя зона. Според общинската наредба ще се издава стикер за освобождаване от заплащане на такса за „Синя зона“ на електромобили с нулеви вредни емисии. Бланки може да се вземат на място на гишетата в информационния център, както и да се изтеглят от сайта на общината: http://www.sliven.bg/index.csp?f=OPGM-Sliven

Стикерите ще се получават в двуседмичен срок от подаването на заявление. Таксите се заплащат при получаване на стикера.

 

Синята зона в Сливен ще стартира на 16 август – сряда. До края на месеца на неправилно паркиралите автомобили няма да бъдат поставяни скоби. Шофьорите ще бъдат информирани за новия начин на паркиране.