Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Набелязани бяха действия за прилагане на мерките за обхват и задържане на децата в детски градини и училища

15 август 2017 15:49,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 788
Снимка 1

На 15.08.2017 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща за обсъждане на конкретните действия за прилагане на мерки за обхващане и задържане на децата в училище. Срещата беше водена от Димитринка Петкова – заместник областен управител. Участие взеха представители на Областна администрация Сливен, Регионално управление на образованието – Сливен, общините, представител на УНИЦЕФ България и неправителствени организации, работещи за интеграцията на ромите, адвокати по проект „Право на детство“.

Обсъдени бяха възможните действия за задълбочаване на работата с родителите на деца от ромския етнос и по-конкретно провеждане на беседи, свързани с ползите от образованието, здравни беседи за последствията от ранните бракове, ранния сексуален живот, ранната и многократна раждаемост, срещи с успели роми, срещи с юрист относно правата на децата, санкциите за ранни бракове, юридическа подкрепа за родители и др.

В резултат от дискусията беше решено на 22.08.2017 г. да се проведе работна среща, на която да се представят готовите предложения за организиране на беседите по населени места и да се попълни графикът за провеждането им. В този срок всяка от включените в процеса страни ще подготви тема в своята сфера на дейност, въз основа на което ще бъде разработен общ сценарий за беседите по места.

Снимки

Снимка 2