» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Набелязани бяха действия за прилагане на мерките за обхват и задържане на децата в детски градини и училища

15 August 2017 15:49,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 800
Снимка 1

На 15.08.2017 г. в Областна администрация Сливен се проведе работна среща за обсъждане на конкретните действия за прилагане на мерки за обхващане и задържане на децата в училище. Срещата беше водена от Димитринка Петкова – заместник областен управител. Участие взеха представители на Областна администрация Сливен, Регионално управление на образованието – Сливен, общините, представител на УНИЦЕФ България и неправителствени организации, работещи за интеграцията на ромите, адвокати по проект „Право на детство“.

Обсъдени бяха възможните действия за задълбочаване на работата с родителите на деца от ромския етнос и по-конкретно провеждане на беседи, свързани с ползите от образованието, здравни беседи за последствията от ранните бракове, ранния сексуален живот, ранната и многократна раждаемост, срещи с успели роми, срещи с юрист относно правата на децата, санкциите за ранни бракове, юридическа подкрепа за родители и др.

В резултат от дискусията беше решено на 22.08.2017 г. да се проведе работна среща, на която да се представят готовите предложения за организиране на беседите по населени места и да се попълни графикът за провеждането им. В този срок всяка от включените в процеса страни ще подготви тема в своята сфера на дейност, въз основа на което ще бъде разработен общ сценарий за беседите по места.

Photos

Снимка 2