» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Стефан Радев: Планираме да изградим съоръжението за по-добри условия на пазара до Димитровден

15 August 2017 16:17, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 670
---

Кметът Стефан Радев посети Кооперативния пазар в Сливен, за да се запознае с предимствата и недостатъците на съоръжението срещу вятър. То беше поставено преди повече от седмица на малък участък от пазара с цел тестване на неговите възможности. На метална конструкция са монтирани прозрачни винили, които при вятър се спускат, а при хубаво време се повдигат и не пречат на търговците и клиентите.

Наемателите споделиха пред кмета, че вариантът, който се предлага, е много добър и с години очакват да се намери подобно решение на проблема.

„Има необходимост от изчистване на детайлите по захващането на винилите. Те ще се уточнят с проектанта и плановете ни са до Димитровден да реализираме този проект. В избора си на съоръжение изхождаме от факта, че става дума за отворен пазар и каквото и да направим, не трябва пречим на търговията. Всички останали мерки , които ще предприемем, за да защитим хората, които работят тук, ще са съобразени със запазване на осветеността и да не създаваме усещането за затворено помещение. В същото време трябва да защитим търговците от тежки метеорологични условия, създаващи опасност за тяхното здраве“, каза кметът.

По време на предишното управление е сключен договор за поставяне на термопанели, които са тежки, запрашават средата и затъмняват пазара. Проектът е бил на стойност около 250 000 лева.

„Търсим най-добрия вариант за защита на работещите тук, да подобрим естетичния вид на пазара и смятам да се вместим в рамките на 90 000 лева. Искам да подобрим условията на работа на търговците“, каза още Стефан Радев. Целта е за значително по-малко средства да се изгради удобно и практично съоръжение.

Photos

---