» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

„Синя зона” в Сливен – важно за автомобилистите!

15 August 2017 16:12,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 652
...

Във връзка с утрешното влизане в сила на действието на решението на Общинския съвет за обособяване на Синя зона за пореден път информираме автомобилистите и гражданите за основните условия на нейното функциониране. Гражданите могат да се обаждат за разяснения на тел. 044/ 66 30 96, на цената на един градски разговор.

„Целта ни е да облекчим движението в града. Когато има неясноти, всички спорове да се решават в полза на гражданите. До края на август няма да има санкции за нарушителите”, посочи кметът на община Сливен Стефан Радев.

Зоните за платено паркиране са обозначени с информационна табела, в която са описани условията на паркиране; размера на таксата за паркиране и начина на заплащането й; принудителните мерки, които се прилагат.

Въвежданите с това решение ограничения важат за времето от 8 до 18 часа в работни дни. Таксуването за платено паркиране в Синята зона от 16 август, ще се извършва чрез съобщение /sms/; чрез предварително закупен еднократен талон; с талон от паркинг-автомат Presto Europe или чрез абонамент – „Служебен абонамент“, „Абонамент с карта“ и „Паркиране по постоянен адрес“.

Започна прием на документи за издаване на талони за преференциално паркиране. Документите се подават в Информационния център в сградата на Общината - източен вход. До края на август гишетата, ангажирани с документите, ще работят с удължено работно време - до 19 часа. Служител на „Градска мобилност“ дава консултации на място.

Издават се стикери за локално платено паркиране по постоянен адрес в обхвата на зоната; служебен абонамент за точно определено място; абонамент с карта за паркиране в цялата синя зона. Според общинската наредба се издава стикер за освобождаване от заплащане на такса за „Синя зона“ на електромобили с нулеви вредни емисии. Бланки може да се вземат на място на гишетата в информационния център, както и да се изтеглят от сайта на общината: http://www.sliven.bg/index.csp?f=OPGM-Sliven

 

15.08.2017г.