Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва есенната сесия за прием на документи за стипендианти на община Сливен

15 август 2017 16:58,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 712

От 1 септември до 1 октомври 2017г. се приемат документи на кандидати за месечна стипендия и еднократно финансово подпомагане за есенната сесия по “Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен” .

Месечна стипендия се отпуска за период не по-дълъг от шест месеца. Стипендия се присъжда на дете и/или младеж, с поне пет значими изяви на местно, регионално или национално ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс.

Финансовият стимул се присъжда на дете и/или младеж, участник в инициативите, включени в общинската програма за финансово стимулиране на деца с изявени дарби, класиран до трето място за последната година, считано от датата на подаване на кандидатурата. Дете/младеж е всяко дете/младеж, живущо на територията на Община Сливен, което е обхванато от образователната система в предучилищен, начален, основен и среден образователен курс, както и всяко дете до 6 годишна възраст, живущо на територията на Община Сливен (независимо дали посещава детска градина).

Комисията разглежда подадените кандидатури и излиза с решение за есенната сесия в срок до десети ноември.

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат в деловодството на Община Сливен, при секретаря на Комисията по стипендиите Светла Бунчева – стая 102 или по пощата. Там можете да получите и формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ.

За по-подробна справка: Община Сливен, стая 102, тел.611 102.

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Община Сливен /www.sliven.bg/.

15.08.2017г.