» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливенски футболисти участваха в турнир с „Отбора на надеждата“

17 August 2017 20:25, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1210
---

Футболисти от четири сливенски тима участваха в турнир с „Отбора на надеждата”. Включиха се „Самуил” - Самуилово, „Аполон”- Речица, и два отбора, сформирани от треньора Любомир Черкезов. Трима негови футболисти са включени в „Отбора на надеждата”, който ще участва в световно първенство в Норвегия от 29 август до 5 септември - Димитър Любенов, Севдалин Тичалиев и Алекс Кочев.

На откриването на турнира присъстваха кметът на Сливен Стефан Радев и Виктор Кирков – мениджър на „Отбора на надеждата“. Кметът приветства участниците и пожела успешно представяне на предстоящото световно първенство.

„Община Сливен работи за развитието на спорта и подкрепя всяка добра инициатива, насочена към по-доброто бъдеще на младите хора. Благодаря на Виктор Кирков, който от няколко години работи с деца в неравностойно положение и им дава шанс в живота. Младежите, които успяват да се реализират, са пример за упоритост и желание за истинска промяна. Те помагат на останалите да осъзнаят, че щом имаш поставена цел, можеш да я постигнеш с постоянство и воля” каза Стефан Радев.

Всяка година десетки деца и младежи, израснали в институции или в бедност,. получават шанса да тренират футбол безплатно с „Отбор на надеждата“, два пъти седмично и да участват в селекционни турнири.

Турнирът се организира от „Спорт Мениджмънт България“, със съдействието на Община Сливен.

Photos

---