» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Трима зрелостници от Сливен получиха почетното отличие „Национална диплома“ на министъра на образованието и науката

28 August 2017 12:53,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 1183
Снимка 1

На 28.08.2017 г. областният управител Чавдар Божурски, кметът на Община Сливен Стефан Радев и началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева връчиха почетното отличие „Национална диплома“ на Министерството на образованието и науката на трима зрелостници от Сливен.

Отличени бяха:

Аделина Фендрина от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование, лауреат на Национална олимпиада по английски език за учебната 2016/2017 г. и лауреат на Национална олимпиада по история и цивилизация за учебната 2016/2017 г.;

Мартина Недкова от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование и присъдени сертификати Goethe-Zertifikat, TestDaF, First Certificate in English;

Мария Вълева от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование, лауреат на Национална олимпиада по английски език за учебната 2016/2017 г.

Те са сред 28-те абитуриенти от цялата страна носители на престижното отличие за тази година, което се присъжда за постигнат общ успех от дипломата за средно образование „Отличен“ /6.00/ и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. Традицията съществува от 1996 г., като всяка година министърът на образованието и науката издава специална заповед за удостояване с почетното отличие.

Сред официалните гости бяха още заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова, директори и преподаватели от учебните заведения, родители, експерти от РУО-Сливен и сливенски медии.

Призьори и гости бяха поздравени с изпълнения на Добромира Стоянова от СУ „К. Константинов“ и Станислав Илиев от ППМГ.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6