» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започва изграждането на детска и спортна площадки в квартал „Клуцохор“

29 August 2017 11:50, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 847
---

Община Сливен започва изграждането на две площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Едната е детска площадка, а другата – спортна, с фитнес уреди на открито. Те ще бъдат една до друга, на обща площ близо 240 квадратни метра, разположени северно от кръстовището между ул. „Баба Тонка“ и „Патриарх Евтимий“. На мястото в момента има стара пързалка, голяма тротоарна площ и пясъчник.

На новата детска площадка ще бъдат поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка ще разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Изграждането на площадката е част от политиката на кметския екип за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Общината ще продължи да извършва поетапни ремонти и поддръжка на спортни и детски площадки в съответствие със стандартите за безопасност.