» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски предприе мерки във връзка с безпризорното лице Иван Иванов /Призрака/

31 August 2017 15:50,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 769
Снимка 1

След получен сигнал до областния управител Чавдар Божурски във връзка с безпризорното лице Иван Иванов, по-известен сред сливенци като „Призрака“, бяха предприети незабавни мерки.

Служители на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен установиха, че безпризорното лице, дишащо лепило и бронз, е бездомно от няколко години. Казва се Иван Иванов. Извършена е проверка по адресната му регистрация. От нея става ясно, че Иванов не живее от няколко години на адреса в кв. „Надежда“, а роднините му не поддържат никакъв контакт с него.

Органите на РУ на МВР Сливен издириха въпросното лице. Той беше настанен в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където е прегледан и му е оказана медицинска помощ.

Областният управител съдейства за подаването на заявление за издаване на акт за раждане и лична карта на Иванов, а от днес той е настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в гр. Раднево. След поставяне на диагноза и лечение там, ще се предприемат стъпки за получаване на ТЕЛК-ово решение и настаняването му в социално заведение.