Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нов успех за „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”

15 юни 2010 16:12,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 943

В Областна администрация се получи съобщение от Министерството на външните работи, Дирекция „Информация и комуникация” за голямия успех на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на режисьора Стефан Командарев във Фестивала на европейското кино в Украйна.

Фестивалът се провежда в Киев (10 - 16 юни )и в Лвов (17 до 23 юни). Прожекцията на филма е била в препълнена зала, предимно от млади хора. Според мнения в украинската преса, българският филм е едно от най-силните заглавия на тазгодишното издание на фестивала.

Кинфорумът се организира за втори път в Украйна по случай Деня на Европа от Делегацията на Европейската комисия в Киев, с подкрепата на посолствата на страните-членки на ЕС. Свои филми ще представят и Словения, Словакия, Испания, Чехия, Великобритания, Дания, Ирландия, Франция, Гърция, Унгария, Холандия, Португалия, Румъния, Швеция, Германия, Италия, Литва, Люксембург, а също така Турция и Украйна.

За наша най – голяма радост тази година и Сливен бе домакин на 14-тото издание на „София филм фест” и филмът „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” беше включен в програмата на фестивала. През 2010 г. филмът „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” бе избран сред 9-те номинации за чуждоезичен "Оскар", едно от върховите постижения на родното кино. Той има в актива си 30 международни награди, включително 6 награди за най-добър филм (Берген, Вилнюс, Беналмадена, Сатурно, Минск, Калифорния), 4 награди на журито (Варшава, Талин, Беналмадена, Техеран), 2 награди за режисура, 4 награди за най-добър актьор (Мики Манойлович), 10 награди на публиката.