Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Механизмът за обхват на децата е основното предизвикателство за новата учебна година

11 септември 2017 10:28, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 738
---

„Основното предизвикателство през новата учебна година е Механизмът за събиране и задържане на децата в училище. Нашият регион е във фокуса на вниманието на Министерството на образованието, има големи очаквания към нас и се надявам да ги оправдаем. Механизмът ще се прилага от много институции, вече се работи по него и очаквам да имаме успешна година“, каза кметът Стефан Радев пред директорите на училищата в област Сливен по време на работна среща в Регионалното управление по образование.

 

„Доволен съм, че правителството предприе политика за издигане престижа на учителската професия, за обръщане на по-сериозно внимание на образованието, в това число подкрепено и със сериозно финансиране“, допълни Радев.

 

Съвещанието се провежда във връзка с предстоящата учебна година. Освен директорите на училища, в него участваха и представители на институции, имащи отношение към образованието – Областна администрация, РЗИ и др.

Целта на срещата е да се начертаят задачите, които предстоят за новата учебна година. Началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева подчерта, че на първо място е работата по Механизма за прибиране и задържане на децата в училище. Тя информира, че всички 230 карти за обхват са отпечатани и раздадени. В тях е записано името, годините и адреса на детето, както и причините за отсъствието му от училище. Обсъдиха се още темите за повишаване качеството на образование, електронните платформи за обучение , професионално образование и дуалното обучение.

Във вторник – 12 септември, в РУО ще се проведе работно съвещание и с директорите на детските градини в областта.

Снимки

------