Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски участва в обучение за Комуникационната стратегия на Република България за ЕС

11 септември 2017 11:15,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 781
Снимка 1

На 8-9.09.2017 г. областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в изнесено обучение на областните управители и експертите по връзки с обществеността във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Областните администрации имат задължения да проведат по три публични събития в различни от областния град населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Събитията ще са в два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации и кратки филми, а вторият ще бъде съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и др.

По време на обучението министър Павлова говори за ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Официалната церемония по стартирането на Българското председателство ще бъде на 04.01.2018 г. в Народен театър „Иван Вазов“ и на него ще присъстват Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, Президентът на Европейския съвет Доналд Туск и Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Павлова съобщи, че в цялата страна през първата половина на 2018 г. ще се проведат над 250 тематични събития.

Заместник-министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Моника Панайотова представи в детайли мултимедийната презентация, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В област Сливен се предвижда трите събития да са през месец октомври - в Нова Загора, Котел и Твърдица. Още четири събития ще се проведат в четири читалища в други населени места от областта. Целта е хората от по-малките населени места да бъдат привлечени и да станат съпричастни към важната задача, която предстои на страната ни.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4