» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Чавдар Божурски участва в обучение за Комуникационната стратегия на Република България за ЕС

11 September 2017 11:15,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 785
Снимка 1

На 8-9.09.2017 г. областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в изнесено обучение на областните управители и експертите по връзки с обществеността във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Областните администрации имат задължения да проведат по три публични събития в различни от областния град населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Събитията ще са в два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации и кратки филми, а вторият ще бъде съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и др.

По време на обучението министър Павлова говори за ключовите послания на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Официалната церемония по стартирането на Българското председателство ще бъде на 04.01.2018 г. в Народен театър „Иван Вазов“ и на него ще присъстват Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, Президентът на Европейския съвет Доналд Туск и Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Павлова съобщи, че в цялата страна през първата половина на 2018 г. ще се проведат над 250 тематични събития.

Заместник-министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Моника Панайотова представи в детайли мултимедийната презентация, посветена на десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

В област Сливен се предвижда трите събития да са през месец октомври - в Нова Загора, Котел и Твърдица. Още четири събития ще се проведат в четири читалища в други населени места от областта. Целта е хората от по-малките населени места да бъдат привлечени и да станат съпричастни към важната задача, която предстои на страната ни.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4