» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен продължава работата по подобряване състоянието на парковете и площадките в града и на Минералните бани

14 September 2017 16:00, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 984
---

Община Сливен почиства парка на Минералните бани, а площите около училищата вече са окосени. Продължава усилената работа на общинското предприятие по озеленяване за подобряването състоянието на парковете и площадките в града.

"Дворовете и площадките около училищата и детските градини в Сливен са окосени, почистени от излишната растителност и са готови да посрещнат учениците на 15 септември". Това каза управителят на Общинското предприятие „Озеленяване“ Веселина Казакова. В началото на тази седмица екип на предприятието е почистил и участък в квартал „Речица“ който обхваща територията от детската площадка до магазина.

„Това е участък, който не е бил почистван повече от 10 – 12 години. Окосена и изнесена е тревата, премахната е диворастящата растителност и районът вече изглежда приветлив, нещо, което хората в квартала не са виждали от години“, коментира Казакова. Тази седмица се работи и на Сливенските минерални бани. „Там също през последните 15 години нищо не е правено. Не е косено, не са премахвани и диворастящите храсти. Паркът беше превзет от бурени и диви орехи“, каза Веселина Казакова. Заради изключително занемарената територия за два дни от Общинското предприятие са успели да изчистят само част от парка. Почистен е подходът към парка на баните, поставени са табели. Окосена е тревата и са премахнати храстите около автобусната спирка. Днес екипът на предприятието навлиза във вътрешността на парка.

„Работим активно за премахване на дивата растителност, за да направим този чудесен парк подходящ за отдих и забавление. Това наистина е един много хубав парк, има условия за разходка и почивка и се стараем максимално бързо да си свършим работата там и да го предоставим на хората“, допълни управителят на ОП „Озеленяване“. Според Веселина Казакова там ще се работи около 20 дни, докато се постигне желания краен резултат. Вече почистен и оформен районът около паметника „Орлето“.

Днес се довършва работата и в детска градина „Синчец“. Почистен е пътят до Хамам баир, както и районът със спортните съоръжения там. „ По – голямата част от площадките, градинките и парковете на територията на града вече са обработени. Започваме работа в периферията на града. Имаме още много работа, но желанието ни е градът ни да стане приветлив, уютен и с европейски изглед. Затова продължаваме да работим до постигане на желания резултат“, допълни Казакова.

Photos

---------------