Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Близо 800 души са заявили предварително в Община Сливен участие в кампанията „Да изчистим България заедно”

15 септември 2017 15:27,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 836

За шеста поредна година община Сливен се присъединява към кампанията организирана от bTV Media Group „Да изчистим България за един ден”. Акцията е на 16 септември, с начало 9,30 ч. Община Сливен призовава всички граждани, училища и ведомства да станат доброволци и да се включат в тазгодишната кампания.

Определени места за почистване в Сливен са: Район около долна лифтена станция; м. Моллова кория; м. Карандила – урбанизирана част; м. Абланово; м. Селището; Район около Кръстова чешма; м. Батмиш – около пътя към вилна зона и пречиствателната станция за питейни води; Парк „Хамамбаир” Парк „Свети Георги“; Район около парк „Юнак”; Междублоковите пространства и зелените площи в Сливен.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Акцент в кампанията е Денят на голямото почистване, който тази година за първи път ще се проведе на 16 септември.

За организирани групи доброволци два дни преди датата на почистването еколозите в общината раздадоха чували и ръкавици. Сред доброволците са общински служители, общински съветници, БЧК, Младежкия дом, ученици от града и селата, клубове по интереси.

Списъкът с местата за почистване не е окончателен и може да бъде допълван от желаещи да се включат в кампанията. Почистени места могат да бъдат отбелязани на интерактивната карта на сайта на инициативата – daizchistim.bg., да се приложат снимки преди/след, да се отбележи името на организацията, броят на доброволците и почистената от тях площ.

За да се извърши ефективно натоварването и извозването на събраните отпадъци необходимо е пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци. За околоградските райони пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци, като мястото и района се известяват на дежурен община Сливен – тел. 044/611136.

15.09.2017 г.