Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравей, училище!

15 септември 2017 15:31, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 6771
Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!

С тържествена церемония започна новата учебна година в ОУ "Елисавета Багряна" в град Сливен.

Гости на откриването бяха г-жа Димитринка Петкова - заместник областен управител на област Сливен, г-н Боян Аксаков - началник отдел "Организационно- методическа дейност и контрол" в Регионално управление на образованието – Сливен и г-жа Йорданка Стоилова – старши експерт за обучение в начален етап.

Тържеството, което се състоя във форума на училището, започна с внасяне знамето на учебното заведение и издигане на националния флаг, под звуците на химна на Република България.

Директорът г-жа Величка Христова отправи приветствие, в което поздрави учениците и родителите с началото на учебната година и отбеляза, че ОУ „Елисавета Багряна” е утвърдено училище със свой облик и стил на работа, което го прави предпочитано учебно заведение от ученици и родители.

"Мисията на училището ни е да осигурим висококвалифицирана, модерна и конкурентноспособна подготовка на учениците, съответстваща на съвременните изисквания, да изградим знаещи и можещи личности с утвърдена ценностна система", каза в словото си г-жа Христова. Тя съобщи, че от днес в училището заработи модерна радиоозвучителна система и електронен звънец. Осигурени са безопасни условия за безпроблемно протичане на учебния процес, като на територията на училището работи "Общинска охрана и СОТ-Сливен".

Празничната програма продължи с песни, танци и стихотворения.

След първия училищен звънец, в класните стаи, които бяха празнично украсени, бяха посрещнати най-малките възпитаници на ОУ "Елисавета Багряна" - първокласниците. Техните учители – г-жа Емилия Даскалова,

г-жа Петя Кондева, г-жа Любов Иванова, г-жа Магдалена Кондева и г-жа Веселина Андреева, демонстрираха добра подготовка и отношение към първия учебен ден на учениците. Първата им среща през новата учебна година започна с обща снимка, а след това бяха захранени с питка и мед. Всяка от класните ръководители се постара да направи незабравим първия учебен ден на децата.

През новата учебна година в ОУ "Елисавета Багряна" ще се обучават 684 ученици, разпределени в 29 паралелки, като 300 ученици от 1-4 клас са обхванати в 12 групи в целодневна форма на обучение. За обучението и възпитанието на учениците ще се грижат 50 учители.

Училището разполага с модерна материална база, два компютърни кабинета, хореографски салон, физкултурен салон, форум с уникален стенопис. То има свои символи - знаме, химн, емблема и елементи на униформа.

Днес в училището са създадени две групи танцов състав, мажоретен състав, две вокални групи. Има разнообразни извънкласни форми за работа, Тенис академия, карате клуб и баскетбол.

Значими са постиженията на учениците при участията в национални и международни конкурси и състезания. В учебното заведение има традиции в изучаването на българска народна хореография, изобразително изкуство и спорт.

И тази учебна година по европейски проект „Твоят час” ще бъдат създадени много клубове и ателиета, в които учениците ще могат да спортуват, танцуват, рисуват, изработват интересни предмети и пътешестват виртуално по света.

Ръководството на ОУ "Елисавета Багряна" пожелава успешна учебна година на всички ученици и учители!

Снимки

Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!Добре дошли в ОУ "Елисавета Багряна"!