» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Близо 800 души са заявили предварително в Община Сливен участие в кампанията „Да изчистим България заедно”

15 September 2017 15:27,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 846

За шеста поредна година община Сливен се присъединява към кампанията организирана от bTV Media Group „Да изчистим България за един ден”. Акцията е на 16 септември, с начало 9,30 ч. Община Сливен призовава всички граждани, училища и ведомства да станат доброволци и да се включат в тазгодишната кампания.

Определени места за почистване в Сливен са: Район около долна лифтена станция; м. Моллова кория; м. Карандила – урбанизирана част; м. Абланово; м. Селището; Район около Кръстова чешма; м. Батмиш – около пътя към вилна зона и пречиствателната станция за питейни води; Парк „Хамамбаир” Парк „Свети Георги“; Район около парк „Юнак”; Междублоковите пространства и зелените площи в Сливен.

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. Акцент в кампанията е Денят на голямото почистване, който тази година за първи път ще се проведе на 16 септември.

За организирани групи доброволци два дни преди датата на почистването еколозите в общината раздадоха чували и ръкавици. Сред доброволците са общински служители, общински съветници, БЧК, Младежкия дом, ученици от града и селата, клубове по интереси.

Списъкът с местата за почистване не е окончателен и може да бъде допълван от желаещи да се включат в кампанията. Почистени места могат да бъдат отбелязани на интерактивната карта на сайта на инициативата – daizchistim.bg., да се приложат снимки преди/след, да се отбележи името на организацията, броят на доброволците и почистената от тях площ.

За да се извърши ефективно натоварването и извозването на събраните отпадъци необходимо е пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци. За околоградските райони пълните чували да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци, като мястото и района се известяват на дежурен община Сливен – тел. 044/611136.

15.09.2017 г.