Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На състоялата се на 8 юли т.г. работна среща в Областна администрация – Сливен се установи, че представителите на присъстващите на нея инсти

11 юли 2008 12:24,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1184

На състоялата се на 8 юли т.г. работна среща в Областна администрация – Сливен се установи, че представителите на присъстващите на нея институции нямат ангажимент по действията, свързани с взривяването на старата сграда на фабрика „Тони”.

Областният управител Христина Чолакова пое ангажимент да изясни как са уредени нормативно тези въпроси. В резултат на това директорът на ОД „Полиция" комисар Чавдар Божурски поясни, че служба „КОС" издава разрешение за пренасяне и закупуване на взривни материали, осъществява контрол по отношение действията на фирмата, извършваща такива взривявания и зареждането с взривни вещества. Законът за взривните вещества и боеприпаси не регламентира да се извършва оповестяване на населението.

Фирмата, която извършва взривяването, трябва да изготви проект, който да съгласува с Областна инспекция по труда и тя съответно да издаде разрешение за извършване на взривните работи. Преди това фирмата трябва да запознае с този проект местните органи за управление.

В разговор между Областна инспекция по труда - Сливен и експерта по отбранителна и мобилизационна подготовка в Областна администрация – Сливен от инспекцията поеха ангажимента да информират областния управител при издаване на разрешение за взривни работи, както и да препоръчват на извършващите ги фирми да съобщят в Областна администрация точното време и място на тази си дейност. Областният управител ще направи възможното да бъдат своевременно информирани медиите, които от своя страна да уведомят широката общественост за предстоящите взривни работи.