» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На състоялата се на 8 юли т.г. работна среща в Областна администрация – Сливен се установи, че представителите на присъстващите на нея инсти

11 July 2008 12:24,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1197

На състоялата се на 8 юли т.г. работна среща в Областна администрация – Сливен се установи, че представителите на присъстващите на нея институции нямат ангажимент по действията, свързани с взривяването на старата сграда на фабрика „Тони”.

Областният управител Христина Чолакова пое ангажимент да изясни как са уредени нормативно тези въпроси. В резултат на това директорът на ОД „Полиция" комисар Чавдар Божурски поясни, че служба „КОС" издава разрешение за пренасяне и закупуване на взривни материали, осъществява контрол по отношение действията на фирмата, извършваща такива взривявания и зареждането с взривни вещества. Законът за взривните вещества и боеприпаси не регламентира да се извършва оповестяване на населението.

Фирмата, която извършва взривяването, трябва да изготви проект, който да съгласува с Областна инспекция по труда и тя съответно да издаде разрешение за извършване на взривните работи. Преди това фирмата трябва да запознае с този проект местните органи за управление.

В разговор между Областна инспекция по труда - Сливен и експерта по отбранителна и мобилизационна подготовка в Областна администрация – Сливен от инспекцията поеха ангажимента да информират областния управител при издаване на разрешение за взривни работи, както и да препоръчват на извършващите ги фирми да съобщят в Областна администрация точното време и място на тази си дейност. Областният управител ще направи възможното да бъдат своевременно информирани медиите, които от своя страна да уведомят широката общественост за предстоящите взривни работи.