» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен работи по благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“

21 September 2017 17:46, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1079
---

Община Сливен работи по благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“

Община Сливен продължава дейностите по поетапно подобряване на градската среда и насочи усилия към благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър в квартал „Клуцохор“.

Асфалтирани са две от улиците край училището – „Васил Петлешков“ и „Момина клисура“. Първата беше преасфалтирана, а по цялата дължина на втората се изгради временна настилка с асфалтово покритие. Улица „Момина клисура“ беше в много лошо състояние, липсваше асфалт и е трудно проходима през зимата.

В района започна изграждането на две площадки за отдих в квартал „Клуцохор“ – детска площадка и фитнес на открито. На новата детска площадка ще бъдат поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка ще разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Училище „Хаджи Димитър“ ще бъде ремонтирано и в него ще бъдат разположени два центъра за предоставяне на услуги за подкрепа в общността и в семейна среда - Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства. Те ще бъдат изградени по проект на Общината, с който тя кандидатства по Оперативна програма региони в растеж.

За благоустрояването на пространството около центровете, проектът предвижда затревяване на площите около сградата, монтиране на пейки, оформяне на спортна площадка с баскетболен кош, тенис на маса и висилка. Проектното предложение е на етап оценяване.

Политика на кмета на общината Стефан Радев за облагородяване на кварталите се реализира поетапно и комплексно, в отговор на очакванията и потребностите на гражданите.