Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев откри Фестивала на Стоте войводи. Десетки жители и гости на Сливен посетиха проявата през първия ден

22 септември 2017 21:17, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 937
---

Десетки жители и гости посетиха първия ден на Фестивала на Стоте войводи. Над 20 шатри, на които са изложени продукти на сливенски производители, отвориха за първите посетители. След 17 часа започна развлекателната програма с изпълнението на самодейни състави от общината.

 

Кметът Стефан Радев откри третото издание на събитието, което от следващата година ще бъде с ново име. На една от шатрите е поставена урна, в която през двата дни на фестивала ще се събират предложения. Идеята е събитието да се превърне в истински наследник на Сливенския панаир, който се е провеждал още през 1876 година, когато своите стоки са представяли търговци от цялата страна и чужбина.

 

„Добре дошли на това събитие, на което се срещат традицията, творчеството и качеството на нашите производители. Община Сливен подкрепя местния бизнес и това е едно от съвместните ни събития. Нашите фирми са конкурентноспособни и трябва да имат възможност да покажат продуктите си. Вече трета година организираме този фестивал, гледаме напред и искаме да го надграждаме. Затова очакваме предложения за ново име на събитието, като идеята ни е да ни препраща към големия сливенски панаир от 19 век, който е бил известен в цялата Османска империя”, каза Стефан Радев.

 

Кметът поздрави присъстващите с Деня на Независимостта на България, която е извоювана не само на този ден, а преди това са се случили борбите за църковна независимост и утвърждаване на българския език и народност. Кметът подчерта, че Сливен е неразривно свързан с тези големи събития от историята на страната ни.

 

„Сега пред нас, пред прекрасната ни родина България, стоят нови предизвикателства. Това, което трябва да направим, е да я превърнем в прекрасно място за живеене. Имаме големи цели – да се повишат доходите в България, да се повиши жизнения стандарт и съм убеден, че България ще е едно от най – добрите места за живеене в Европа. Убеден съм, че можем да го направим заедно. Дължим го на тези, които са дали живота си и са посветили живота си на това България да е свободна и независима държава”, допълни кметът на Сливен.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев и зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стефан Кондузав.

В програмата през първия ден на фестивала участваха Ансамбълът за народни песни и танци –Сливен, детско-юношески танцов колектив „Здравец” при НЧ „Слънце 1928”, с. Гавраилово и НЧ „Светлина 1926”, с. Селиминово, фолклорна група „Детелини” при Общинска организация на инвалидите-Сливен, с художествен ръководител Митьо Вълков, фолклорен певчески състав „Тракия пее” при Тракийско дружество „Лазар Маджаров”, с ръководител Илия Янев, фолклорен клуб „Сливенци”, с ръководител Красимира Николова, певческа група при НЧ „Пробуда 1932”, с. Камен, младежки танцов състав „Браво” с ръководители Станка и Иван Иванови, школа по народно пеене „Славейче” при НЧ „Хр. Ботев 1897”, с ръководител Петя Григорова, НЧ „Даскал Д. Димов”, с. Желю Войвода.

На 23 септември програмата на фестивала ще започне от 11 ч. с представление на Кукления театър, от 16:45- DJ парти, 18:45 – Кулинарно шоу с Ути Бъчваров и изпълнения на самодейни състави. От 20 часа ще започне концерт на Петър Станоев – Пецата. В 21 часа на сцената ще се качат роклегендите от „Сигнал”.

Снимки

---------------------------